Robottiruohonleikkuri helpottaa arkea

Robottiruohonleikkuri helpottaa arkea

Myönnän, olen joskus sanonut vihaavani nurmikkoa. Mutta se ei ole totta. Rakastan hyvin hoidettua nurmikkoa, mutta vihaan sen leikkaamista äänekkäällä leikkurilla. Mikään ei ole tylsempää, kuin kävellä kuulosuojaimet korvilla edestakaisin pitkin pihaa. Tässä pihassa ei tarvitse kävellä leikkurin perässä, meille muutti sähkölammas-Late, eli Boschin robottiruohonleikkuri Indego 400 Connect.

Indego 400 on tarkoitettu pienille, alle 400 neliön nurmikoille. Tähän pihaan se sopii loistavasti, koska nurmiale on voin noin 100 neliötä. Late on hiljainen ja ekologinen – meillä se ladataan vieläpä aurinkosähköllä.

Bosch Indego Connect 400 ja tarvikkeet.
Toimitukseen kuuluu robottileikkuri, telakka, runsaasti rajauskaapelia, piikit, joilla kaapeli ankkuroidaan maahan ja selkeä käyttöohje.

Indego 400:n leikkuukorkeutta voi säätää 30-50 mm välillä. Tämä on loistava ominaisuus, koska esim. helteellä on järkevää nostaa leikkauskorkeutta, ettei nurmikko pala. Ja nyt uudella siirtonurmikolla aloitettiin 50 mm säädöillä ja vähitellen se lasketaan 30 mm:iin.

Nurmialueen reunoja kiertää kaapeli, joka kertoo leikkurille missä leikkuualue loppuu. Pihan suunnittelussa täytyy ottaa huomioon, että leikkuri leikkaa kaapeliin asti ja kääntyy vasta sen jälkeen. Kaapelin takana tarvitaan noin 25 cm kääntymistilaa leikkausalueen ulkopuolella. Olenkin pyrkinyt tekemään viereiset pinnat, kuten laatoituksen ja kukkapenkit, nurmialueen kanssa samaan tasoon, jotta Laten on helppo kääntyillä.

Rajauskaapeli asennetaan nurmikon pintaan, noin 5 cm leikkausalueen reunasta.
Rajauskaapeli asennetaan nurmikon pintaan, noin 5 cm leikkausalueen reunasta.

Robottileikkuri saa leikata nurmikon vaikka joka päivä. Se takaa, että nurmikko säilyy jatkuvasti siistinä. Kerralla leikataan vain muutama milli nurmiheinän latvaa ja se rasittaa nurmea huomattavasti vähemmän kuin harvoin tapahtuva leikkaus, jossa leikataan esim. puolet heinän pituudesta. Lyhyt nurmisilppu painuu helposti nurmikon tyvelle ja nurmisilpun sisältämät ravinteet jäävät nurmikon lannoitteeksi.

Kun leikkurin akku on lopussa, se palaa automaattisesti takaisin telakkaan lataukseen. Latautumisen jälkeen se jatkaa leikkausta siitä mihin on jäänyt. Sisäänrakennetun varashälytinjärjestelmän ansiosta Late saa touhuta pihalla ilman vahtimista. Ja jos se sattuu poistumaan alueelta, kännykkään tulee heti viesti ja leikkuri lukittuu. Logicut-navigointijärjestelmän ansiosta leikkuria voi ohjata etänä ja leikkurin voi esimerkiksi ajastaa leikkaamaan nurmikon haluttuina ajankohtina – vaikka loman aikana. En tiedä voiko ruohon leikkaus enää vaivattomampaa olla.

Alla olevalta videolta näkyy, kuinka järjestelmällisesti leikkuri leikkaa nurmea eikä sit tuntunut haittaavan edes nurmikolle unohtunut kasteluletku.

Lue siirtonurmikon asennuksesta.

PS. Leikkurilla on pakko olla nimi, koska se tuntuu lähes inhimilliseltä, niin viisas se on.

 

 

2 thoughts on “Robottiruohonleikkuri helpottaa arkea

  1. Moikka! Käytiin tänään talonäyttelyssä mieheni kanssa ja vielä oli lopuksi palattava Ekompo-taloon! Niin hieno ja hyvä tunnelmaltaan talo oli. Tietenkin pisteenä i:n päällä ihana kasvihuone-wc-yhdistelmä! Kiitos että päästit meidät, tuntemattomat, katsomaan kotiasi. 🙂

    1. Kiitos Sini, ihana kuulla positiivista palautetta. Itsekin olen tyytyväinen nimenomaan talon tunnelmaan. Ja ulkorakennuksella on ollut suuri merkitys jo rakennusaikana – kompostikäymälä palveli jo ennen sisävessojen valmistumista ja kasvihuoneeseen on ollut mukava poiketa lataamaan akkuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.