Lisää selluvillaa seiniin

Lisää selluvillaa seiniin

Ensimmäinen selluvillakerros puhallettiin seiniin jo lähes kaksi kuukautta sitten.  Sen jälkeen on tapahtunut valtavasti ja nyt oli aika eristää viimeiset 50 mm tuulensuojapaperin sisäpuolelle. Samalla puhallettiin väliseinät. Jotta puhallus onnistuisi, kaikki väliseinät levytettiin ennen puhallusta vain toiselta puolelta.

Puhalluksen aikana sisätilat täytti pöly ja kosteus. Heti puhalluksen jälkeen tilanne näytti jopa epätoivoiselta. Kaavinnan jälkeen ylimääräinen selluvilla imuroitiin lattialta uusiokäyttöön. Siivottavaa jäi silti varsin runsaasti itsellekin. Kostea villapöly nimittäin tarrautuu todella tehokkaasti kaikille pinnoille, joille se osuu.

Villa oli niin kosteaa, että päätimme antaa sen kuivua useamman päivän ennen seinien umpeenlevytystä. Kuivumista tehostamaan lainattiin pari tilakuivainta.

Nyt viiden päivän jälkeen eristekerros on kuivaa ja se pysyy tiiviisti seinällä. Puhallettavan selluvillan etuna on, että se täyttää tehokkaasti pienetkin kolot eikä mitään saumoja synny.

[su_slider source=”media: 1504,1503,1502″ width=”760″ height=”440″ centered=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”6000″ speed=”1500″]

2 thoughts on “Lisää selluvillaa seiniin

  1. On kiva seurata teidän uuden kodin valmistumista! Innolla odotan kesä lähestymistä ja talon valmistumista…toivottavasti saamme seurata myös pihan valmistumisen. Onnea ja voimia loppuprojektiin!
    t: Katja

    1. Kiitos Katja toivotuksista! Parasta on ollut seurata ammattilaisia työssään ja samalla oppia itsekin valtavasti. Seuraavat viikot kuluvat tiukasti sisäseinien kimpussa, mutta kevään koittaessa alkaa myös pihan rakentaminen. Saattaa olla, että ensimmäisenä kesänä piha valmistuu vain pääpiirteissään ja yksityiskohdat rakentuvat vasta seuraavana kesänä paremmalla ajalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.