Katto pään päälle

Katto pään päälle

Maanantaina saapuivat kattotuolit. Keskiviikkona oli jo talon pitkä lape aluslaudoitettu ja torstaina Bitumipojat laittoivat  aluskermin paikoilleen. Katto jää talvehtimaan aluskermillä ja keväällä pintaan tulee Katepalin  hitsattava musta bitumikermi.

Bitumikatto on melko harvinainen näky tämän päivän omakotirakentamisessa. Se on kuitenkin kestävä, hiljainen, helppohoitoinen ja kierrätettävä materiaali. Elinkaarensa päässä bitumi voidaan hyödyntää esimerkiksi asfaltin valmistuksessa.  Kestävässä rakentamisessa rakennusmateriaalien pitää olla helposti kierrätettävissä.

Tässä kohteessa pitkän lappeen kaltevuus on vain 15 astetta. Näin loivalle katolle hitsattava bitumi on ehdottoman järkevä valinta.

[su_slider source=”media: 1370,1371,1368,1365,1367,1366,1364,1363,1362,1369″ width=”760″ height=”440″ centered=”no” arrows=”no” pages=”no” mousewheel=”no” autoplay=”6000″ speed=”1500″]

Ulkohuussiin viherkatto

Hulevesien vuoksi olisi järkevää suosia viherkattoja. Valitettavasti meillä Suomessa ei ole niistä vielä hirmuisesti kokemusta ja talvehtiminenkaan ei ole ollut itsestäänselvää. Siksi viherkattoa on tarkoitus kokeilla vain ulkohuussin katolla.

 

2 thoughts on “Katto pään päälle

  1. Me asensimme viime kesänä mökillä sijaitsevaan ulkohuussiimme virherkaton. Hiukan meitäkin jännittää miten se kestää talven, mutta nähtäväksi jää! Mielenkiintoinen myös tuo teidän bitumikatto, tuleeko siihen jonkinlainen vesikatto myös mukaan?

    1. Hei Petteri, nyt onkin ollut loistava talvi viherkatolle, koska lunta on riittänyt koko maahan. Lumi suojaa kasveja hyvin pakkaselta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.