Katto

Katto

Valaistus kruunaa pihan.
Pieni kierros illan hämyssä konttorimme pihalla pakotti pysähtymään. Miten kaunis voikaan olla hyvin hoidettu piha, massiivinen kivi ja kotimainen puu! Illan hämyssä tunnelma on täysin erilainen kuin päivällä.

Pihavalaistuksessa valon väri, valon laatu ja tulosuunta vaikuttavat lopputulokseen. Hyvä pihavalaistus korostaa yön tunnelmaa ja luo pihaan varjojen leikkiä. Pihavalaistuksella korostetaan yksityiskohtia ja luodaan miellyttävät olosuhteet pimeisiin vuodenaikohin. Perinteisesti valaistaan kulkukäytäviä, mutta pienellä suunnittelutyöllä saadaan pihasta, ja rakennuksista, esiin myös kiinnostavia yksityiskohtia. Myös puutarhassa oleva vesi kannattaa huomioida valaistusvaiheessa.

Valoja ei kannata ripotella ympäri nurmikkoa tai pihaa vaan ne voi sijoitella istutusryhmiin. Hyvä valaisin valaisee mutta ei välttämättä näy. Valo ei saa häikäistä ja sen tulisi olla epäsuoraa – näin se on miellyttävää ja pehmeää. Valoilla voidaan korostaa puutarhan ja rakenteiden parhaita puolia ja nostaa esiin pimeällä jotakin sellaista, jota päivänvalolla ei edes huomaa.

Katso ihanat ideat!

[slideshow id=1]