Liukuovilla lisää käyttöneliöitä

Liukuovilla lisää käyttöneliöitä

Kun normi-ihminen selaa aamupalapöydässä päivän uutisia, minä silmäilen talon pohjapiirrosta. Siinä on käytännön toimivuuden kannalta mielestäni kaksi ongelmakohtaa: Kodinhoitohuoneen ovi aukeaa ulko-oven eteen ja pesuhuoneen ovi aukeaa sille seinälle, johon olen havitellut penkkiä.

Pohjapiirroksessa punaisilla ympyröillä merkityt ongelmakohdat ovat ratkaistavissa liukuovilla.
Pohjapiirroksessa punaisilla ympyröillä merkityt ongelmakohdat ovat ratkaistavissa liukuovilla.

Molempiin ongelmakohtiin ratkaisu on seinän sisään liukuva väliovi. Liukuovi on alkanut tuntua verrattomalta keksinnöltä tilankäytön tehostamisessa. Jos liukuovi tuo mieleen 80-luvun haitariovet, niin tänä päivänä liukuovi on todellisuudessa paljon enemmän.

Liune-liukuovi  liukuu tarvittaessa kokonaan seinärakenteen sisään. Materiaalivaihtoehtoina on puuta, lasia ja kalustelevyä, on sileää pintaa ja peiliovea. Liukuovia on saatavana myös kosteisiin tiloihin.

Yksi liukuovi vapauttaa jopa 1–3 m² asuinneliöitä kääntyvään oveen verrattuna. Ovi ei ole koskaan tiellä, sillä se saadaan lukittua paikoilleen ovirakenteen sisään. Auki ollessaan ovilevy ei jää näkyviin eikä estä sisustamista oviaukon vierestä.

Liukuovi sopii mainiosti kompaktien talojen pohjaratkaisuihin, joissa pyritään minimoimaan kaikki hukkaneliöt. Tähän kompaktiin pientaloon tullaan asentamaan välioviksi Liunen liukuovia.

2 thoughts on “Liukuovilla lisää käyttöneliöitä

  1. Moi!Rakennan tyttöni perheelle suurehkoa Kuusamo Hirsitalojen hirsitaloa max jykevästä lamellihirrestä.
    Mutta tuo juttusi liukusisäovista pitää täysin paikkansa,me meinataan kaikki sisäovet varustaa liukuovilla jotka menee koteloon sisäseiniin.Mutta ketkä valmistaa puisia,puurunkoisia sisöliukuovia Suomessa vai onko tuontitavaraa?Millä tehtailla on siistimmät?Ovatko miten äänieristäviä?Lasi vois olla yksi vaihtoehto liukuoven keskelle,vahva lasi.

    1. Hei Jouko, kiva kuulla, että tekin olette päätyneet liukuoviin! Nyt, kun on päästy asumaan, liukuovet tuntuvat luksukselta. Ei ole pölypalloja ovien takana eivätkä ovet rajoita kalustamista. Liukuovet eristävät ääntä ihan samalla tavalla kuin tavalliset väliovet. Minä tein kauppaa ainoastaan Liune-ovista enkä selvitellyt laajemmin vaihtoehtoja. Aulis Lundellin Liune on kotimainen liukuovisarja ja valikoimissa on puuviiluovia ja lasiovia. Täyspuisia ei muistaakseni ole, mutta kysymällä sekin selviää. Minun Liune-edustajani oli Simo Yläperäinen, 0440 357002.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.